2018 FIA World Rally Championship
Round 07 Rally Italia Sardegna
07-10 June 2018

Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

God dag i bilen

Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger restartet i dag Rally Sardinia etter at de i går måtte bryte med girkassehavari. Selv om de er sjanseløse til en topp 10-plassering, har de likevel klart å levere sterke tider.

Skuffelsen var selvsagt stor da Andreas Mikkelsen fikk trøbbel med girkassen etter å ha ledet Rally Sardinia i går. Til slutt låste bilen seg i revers, og han måtte bryte. Med ny girkasse på plass i sin Hyundai i20 Coupe WRC, var han tilbake i løpet i dag – men uten å ha noe å kjempe for.

– Likevel har vi forsøkt å holde trykket oppe, og det føler jeg vi har klart veldig bra. Det har vært en kjempefight i toppen, og vi har holdt samme tempo som de i tet. Det er jeg fornøyd med, for når man ikke har noe å kjøre for, har man et gir til å gå på. Vi har levert noe gode etappetider, og har vært nærme flere etappeseire. Det er selvsagt kult å ta med seg. Dagen har likevel ikke vært perfekt. Vi hadde en punktering, i tillegg gjorde jeg en feil som vi tapte tid på, sier Andreas, som smiler bredt når han snakker om hvor godt han trives med bilen.

– Til tross for det som skjedde i går, har vi hatt det morsomt i dag. Jeg har en god følelse med bilen, og det er utrolig deilig. Nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig med dette løpet og komme i gang med neste løp, sier 28-åringen – som riktignok skal gjøre det han kan for å få med seg noen bonuspoeng på power stage før han for alvor retter blikket mot Rally Finland.

Men med en tidlig startposisjon, tror Andreas at det blir vanskelig å få full pott på den siste etappen i morgen.

– Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan, selv om det ikke er optimalt å være av de første på veien. Men jeg skal gi det et forsøk og prøve så godt det går an, sier han.