FOTO: BENJAMIN A. WARD / WWW.BENJAMINWARD.NO

Kjører for seier

Ole Christian Veiby ser på Numedalsrally som god trening, og målet er å kopiere seieren fra i fjor.

 

– Dette blir sesongens siste vinterløp, og det må jeg bare nyte. Numedalsrally er et løp jeg liker veldig godt. Det er alltid gode forhold i Numedal. Jeg har gode minner fra løpet i fjor, og jeg kjører for å vinne i år også, sier Ole Christian Veiby, som nærmest kommer rett fra tredjeplass i VM-runden i Sverige til årets siste NM-runde på snø.

For fabrikkføreren til Skoda Motorsport er det VM som er det store målet denne sesongen. I NM kommer han bare til å kjøre utvalgte løp. Like fullt ser han og kartleser Stig Rune Skjærmoen på disse løpene som verdifull trening.

– Det er absolutt fin trening for oss. Her får vi muligheten til nyttig fartstrening og på å kjøre opp mot 100 prosent hele tiden. Jo mer vi trener på det, jo sikrere blir vi på tempoet. Derfor lover jeg at vi kommer til å pushe skikkelig i helga. Det er ikke alle løp hvor vi har den muligheten, poengterer han.

 

Ole Christian VEIBY –  FAKTA

Født:                           17. juni 1996

Team:                         Skoda Motorsport

Bil:                              Skoda Fabia R5

Kartleser:                   Stig Rune Skjærmoen

Første VM start:        Rally Spania 2014

Totalt VM start:         26 (Inkludert Rallye Monte-Carlo 2018)

2015:                          2 plass totalt Junior VM

2016:                          Vinner WRC3 Rallye Monte-Carlo, Vinner JWRC Rally Finland

2017:                          Asian Pacific Rally Championship med Skoda Motorsport

2 plass New Zealand

Seier Australia

WRC2 seier i Polen

Første VM poeng i Spania