2018 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
15-18 February 2018
Portrait
Andreas Mikkelsen
Shakedown

Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Mikkelsen innfridde

Andreas Mikkelsen er fornøyd med at han innfridde målsettingen om en plass på seierspallen i Rally Sweden. – Det er viktig med tanke på mesterskapet, påpeker han.

 

Etter en skuffende VM-åpning i Monte-Carlo, hvor dynamoproblemer ødela for en topplassering, var Andreas Mikkelsen revansjesugen foran Rally Sweden. Gjennom hele løpet kjempet han helt i toppen, og ble til slutt belønnet med en tredjeplass. Teamkamerat Thierry Neuville vant, nesten halvminuttet foran Andreas. Iren Craig Breen ble nummer to, med 8,5 sekunders margin til nordmannen.

–  Resultatmessig er jeg veldig fornøyd med tredjeplass. En plass blant de tre beste var målsettingen foran løpet. Dette var mitt første løp på snø og is med Hyundai, og vi hadde bare én test i forkant av løpet. Den foregikk under litt andre snøforhold enn hva vi opplevde i helga, og dermed hadde jeg et annet oppsett på bilen enn hva jeg normalt ville hatt om jeg hadde kjent bilen bedre, forteller Andreas Mikkelsen, som har med seg Anders Jæger i kartleserstolen.

Selv om han er godt fornøyd med tredjeplass, har han ingen problemer med å innrømme at han hadde håpet at tempoet skulle vært høyere.

– Men det henger sammen med at jeg ikke kjenner bilen godt nok ennå, men det vil komme. Tredjeplass er et bra resultat med tanke på mesterskapet, og nå ser jeg frem til neste VM-runde som er i Mexico i mars, understreker 28-åringen.

Tredjeplassen i Sverige er hans første pallplass etter at han foran de tre siste VM-rundene i fjor signerte fabrikkontrakt med Hyundai. I samtlige fem løp han har kjørt for Hyundai har han sikret seg etappeseire. Det er en bekreftelse på at nordmannen mener alvor med at VM-gull er et realistisk mål denne sesongen.

– Etter en uheldig VM-åpning i Rallye Monte-Carlo var det viktig med et godt resultat nå. Med tredjeplass er vi med for fullt, sier Andreas, som også fikk med seg noen ekstra VM-poeng etter tredjetid på den avsluttende power stage-etappen.

 

Resultater Rally Sweden 2018

  1. T. Neuville     2:52:13.1
  2. C. Breen          +19.8
  3. A. Mikkelsen +28.3
  4. E. Lappi           +45.8
  5. H. Paddon     +54.4
  6. M. Østberg    +1:15.3
  7. J. Latvala        +2:04.9
  8. T. Suninen     +2:52.2
  9. O. Tänak          +3:44.4
  10. S. Ogier         +5:25.4

 

Andreas Mikkelsen FAKTA

Født:                          22. juni 1989

Kartleser:                   Anders Jaeger

Team:                         Hyundai Motorsport

Bil:                              Hyundai i20 Coupe WRC

Første VM Start:        Wales Rally GB 2006

Start i VM totalt:       88 (inkl Rallye Monte-Carlo 2018)

VM-podiums:             21

VM-seier:                   3 (Rally Spania 2015, Rally Polen og Rally Australia 2016)

VM-etappe-seire:      83

IRC Vinner:                 2011 og 2012

VM-totalt:                  Bronse 2014, 2015 og 2016. Ikke full sesong i 2017.