Isachsen-LA

ISACHSEN TIL NYE BANER

Kalenderen for årets Red Bull Global Rallycross har akkurat blitt offentliggjort, og den viser at Sverre Isachsen i år skal kjøre løp på helt nye baner i Phoenix og Dallas.

 

Årets sesong i det amerikanske mesterskapet Red Bull Global Rallycross starter med et helt nytt dobbeltløp i Phoenix, Arizona den 21. og 22. mai. Årets tredje runde går på en helt ny bane i Dallas, Texas, den 4. juni, og deretter følger ni løp på baner Sverre Isachsen kjenner fra tidligere.

 

– Det er alltid spennende med nye baner, og ikke minst får oppleve nye byer. Jeg har snart vært over hele USA, men Phoenix og Dallas blir noe nytt. Ellers er jeg veldig fornøyd med at Seattle er tilbake på kalenderen. Det er den banen som minner mest om banene hjemme i Europa med mye grus, og da vi sist kjørte i Seattle vant jeg, forteller Sverre Isachsen.

 

45-åringen fra Hokksund er klar for sin femte sesong som fabrikksfører for Subaru Rally Team USA, og etter en skuffende fjorårssesong er ambisjonene høyere i år.

 

– Vi hadde egentlig god progresjon fra tiendeplassen sammenlagt i 2012, til sjuende i 2013 og femte i 2014. Men i fjor gikk utviklingen feil vei og jeg endte på en ellevteplass sammenlagt. Selv om det var et  læreår med en helt ny bil var vi ikke fornøyd med resultatet, og målsettingen er helt klart å blande seg i toppen igjen i år. Kanskje vi kan klare å vinne løp igjen, og kjempe om en pallplassering sammenlagt.

 

Sverre Isachsen fortsetter med samme Subaru Impreza som i fjor, men denne er utviklet mye gjennom vinteren. Snart starter også testene opp foran årets sesong, men foreløpig er det uklart hvem som blir de tøffeste konkurrentene.

 

– Det vi vet er at Volkswagen fortsetter med sin storsatsing, også kommer det mange gode førere med Ford og oss fra Subaru. Det ryktes også om at flere fabrikksteam er på vei inn i mesterskapet. Her hjemme lever GRC et liv i skyggen av VM, men i USA er dette et stort mesterskap med svært god TV-dekning og som derfor er attraktivt for fabrikksteamene, forklarer KNA Eiker-føreren.