Sivert Johansen- Foto Ann Mari Buskerud

Tilbake på asfalten

Etter at Shortcar-sesongen startet på Vålerbanen i mai, er NM-serien i klassen tilbake på denne banen til helgen.  Sivert Johansen leder foran Anders Hoffart Bøhn og Vidar Haugen. Foto: Ann Mari Buskerud
For NM-leder Sivert Johansen, NAF Nordre Vestfold, blir det en utfordring å gjenta suksessen fra de to første NM-rundene han kjørte på Vålerbanen i år, da han vant begge løpene.

-Målet er å være med å kjempe i toppen, men det skal vel noe til om jeg greier å gjenta det som skjedde i mai, sier han, som likevel har som mål å komme seg langt frem i startfeltet i den første runden på lørdagen.
NM i Shortcar blir kjørt både i som rallycross og asfaltracing,  på asfalten som dobbeltløp over en helg. Reglene er likevel slik at de syv beste i det første løpet, starter først i omvendt rekkefølge i søndagens løp.
-Vinneren av det første løpet får dermed en utfordring om han vil gjenta suksessen fra lørdagen, sier Sivert Johansen.
For Anders Hoffart Bøhn,  NMK Modum & Sigdal, ble det ikke A-finale kjøring under NM-runden i Skien.
-Likevel er jeg godt fornøyd med rallycrosskjøringen,  som jeg ikke har så mye erfaring med. Syns det var en artig bane i Skien, og det gikk bedre og bedre utover i løpet.

Til helgen er det tilbake på asfalten, som han både liker bedre og han mer erfaring med. Tre ganger har han kjørt seg opp på pallen på Vålerbanen.
-Liker Vålerbanen og den passer både meg og bilen bra. Håpet er å være med å kjempe i toppen, og jeg kjører for en ny pallplassering.

Vidar Haugen fra NMK Hadeland ligger på tredje plass i NM etter fire løp, 13 poeng bak Anders Hoffart Bøhn. For ham betyr det ikke så veldig mye om underlaget er asfalt eller grus.
-Er nok en allround-kjører, men har nok mest erfaring med rallycross, sier han,  som ser frem til kjøringen på Vålerbanen.
Selv om han nå ligger på bronseplassen i sammedraget har han aldri vært på pallen i Shortcar.
-Det har blitt mange fjerdeplasser og det hadde vært artig med en pallplassering snart.

Kommentarar:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *