Shortcar - Rallycross - Foto Ann Mari Buskerud

Høstsesongen i gang

Sivert Johansen, Anders Hoffart Bøhn og Gaute Øren er i ledelse i Shortcar foran fjerde runde, som er et nytt løp i rallycross, denne gang på Grenland Motorsport Senter i Skien. Foto Ann Mari Buskerud
I Shortcar blir det kjørte både asfaltløp og rallycrossløp i NM. Den siste runden før sommerferien var et rallycrossløp som gikk på Melhus i Trøndelag. Her var det trønderne Kurt Magne Fridtjofsen og Lars Løvstrand som kjørte aller fortest, og ble nummer en og to, foran NM-leder Sivert Johansen. Alle tre er påmeldt til runden i Skien og vil nok være med å kjempe i toppen.  For Johansen blir dette hans femte rallycrossløp, siden han debuterte i denne grenen nettopp i Skien i fjor.
– Ja, jeg hadde min debut i rallycross på denne banen i fjor og ble nummer tre, og må vel kunne kalle den for min hjemmebane,  sier han, som kjører for NAF Nordre Vestfold. Han gleder seg til å komme i gang med høstsesongen.
-Har testet og er klar, og som på Melhus kjører jeg for en ny pallplassering.
Kurt Magne Fridtjofsen håper han kan forsvare seieren fra Melhus, men har ikke kjørt på banen tidligere.
-Ny bane for meg, har kun sett den på film. Likevel er målet være med å kjempe om en ny topplassering, sier Fridtjofsen, som har planer om å kjøre de resterende NM-rundene i Shortcar.
-Fikk ikke kjørt de to første rundene på Våler på grunn av motorproblemer, men satser på å kjøre resten av løpene i serien. 

Gaute Øren, NMK Gardermoen, måtte nøye seg med en sjetteplass på Melhus, mens Anders Hoffart Bøhn ble nummer åtte. Likevel ligger de på andre og tredje plass sammenlagt, og er klare for et nytt rallycrossløp i Skien.
Gaute Øren liker banen.
-Kjørte der i fjor og selv om jeg ikke greide pallen da, var det en fin bane som var godt preparert.
Gaute Øren har mange års erfaring fra Shortcar, og syns det er moro at flere nye kommer til slik at konkurransen blir hardere.
-Viktig for klassen og bra for oss gamlegutta at nye kommer til og gir oss utfordringer, men som alltid stiller jeg også denne helgen siktet inn mot en ny pallplassering.
NMK Modum & Sigdal-føreren Anders Hoffart Bøhn kjørte sitt aller første løp i rallycross på Melhus før sommerferien.
-Helt klart en ny erfaring for meg. Etter at jeg var nest sist på treningen, gikk det stadig bedre og jeg er jeg veldig godt fornøyd med at jeg til slutt ble nummer åtte, sier han, som dermed tar med seg mye nyttig erfaring til løpet i Skien.
-Fikk gjort mye med oppsettet på bilen på Melhus, og føler at jeg stiller med et mye bedre utgangspunkt foran denne runden.

Kommentarar:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *