Kurt Magne Fridtjofsen-2

Sikret ledelsen

Foran rallycross runden på Melhus gav NM-leder Sivert Johansen klart utrykk for at han fryktet trønderne. Han fikk rett. Kurt Magne Fridtjofsen (bilde) vant foran Lars Løvstrand. Selv ble Johansen nummer tre.
For Kurt Magne Fridtjofsen, som kjører for NMK Orkla, ble det skikkelig suksess på Bollandsmoen. Mot slutten av dagen gikk det skikkelig fort. Han var aller raskest i tredje omgang, hadde det beste startsporet   og i finalen gikk han for første gang helt til topps i Shortcar.
– Min aller første seier i Shortcar og det smakte, sier Fridtjofsen som startet med Shortcar i fjor, etter flere år både i bilcross og rallycross.
-Farten i Shortcar pirrer meg, og bilen har større fartsressurser enn jeg har greier å utnytte, og det er inspirerende og utfordrende.
I finalen fikk Fridtjofsen  kamp av Lars Løvstrand, som er medlem av NMK Melhus og dermed kjørte på hjemmebane.
-Var oppe på siden men greidde ikke å komme forbi, sier Lars Løvstrand om det som skjedde i finalen.
Han var likevel fornøyd, siden dette var første gang på pallen i Shortcar. Shortcar har NM-runder både som asfaltracing og rallycross, Løvstrand liker rallycrossen best.
-Føler at rallycrossen passer best til min kjørestil, og er i grunnen det jeg også liker best.
Nå er han spent på om han må ta opp motoren han kjører med, en Suxuki GSXR 1000.
-Det var noen ulyder i motoren mot slutten av stevnet som jeg må undersøke.

Selv om Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold fikk rett i sine antagelser om at trønderne kom til å bli for sterke, var han strålende fornøyd med tredje plassen. De to første NM-rundene på asfalt vant han.
-Rallycross har jeg mindre erfaring med og målet mitt på Melhus var å få med meg mest mulig poeng, og det greidde jeg, sier han, som likevel måtte veien om B-finalen før han kunne stille til start i A.
-Da det ble vått ble det vanskelig. Jeg greier med godt i rallycrossen når det er tørt, men på vått føre har jeg en del å jobbe med for å få oppsettet på bilen til å fungere Nå  kan han ta sommerferie med solid ledelse i NM-sammendraget.
– De som lå nærmest i sammendraget foran denne runden, Anders Hoffart Bøhn og Gaute Øren, kom bak med og dermed øker ledelsen, og det er bra.
 

Kommentarar:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *