Mads Østberg - Portugal

Beste nordmann sammenlagt

Søndag avsluttet Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson Rally Acropolis med gode tider og en fjerdeplass totalt. Dermed er de nå på tredjeplass sammenlagt i VM.
Etter en noe trøblete helg i Hellas, med en utforkjøring fredag og problemer med både drivaksel og bremser ble rallyets siste dag den beste for duoen.
– I dag gikk alt etter planen, noe vi er kjempefornøyde med. Etter at vi halvveis ut i dagen fikk byttet hele bremsesystemet vårt ble bilen helt annerledes og vi fikk opp farta også, sier Østberg fornøyd.
For det kan virke som om bremsene har vært et større problem enn de har vært klar over.
– Det hjalp veldig å få byttet ut hele systemet, bilen var ikke lenger rar å kjøre, forklarer han.

På tre av dagens fem etapper kjørte Østberg inn til 2. beste tid og da Petter Solberg måtte bryte var fjerdeplassen sikret.
– Vi må si oss godt fornøyde med dette rallyet, tross de problemene vi har hatt. Det som er bra er at vi har klart å kjøre fort og ligge i toppen tross dissen problemene, sier han.
Strategien om å kjøre smart og fornuftig har vist seg å virke og duoen tar med seg god lærdom fra VMs sjette runde.
– Av de årene vi har kjørt her har dette gitt oss mest erfaring. Etter hver etappe har vi notert mye og har dermed mye informasjon vi kan bruke senere, sier Østberg.

Med 12 poeng i Hellas er duoen nå på en tredjeplass sammenlagt i VM. En prestasjon de er stolte av.
– Vi er strålende fornøyde med å ligge på tredjeplass med ett løp mindre kjørt enn de øvrige. Det smaker ekstra godt når vi nå er halvveis i sesongen, sier han.
– At vi klarer å fighte med de store når vi selv er små er veldig moro å se, legger han til.
Østberg tror det er mye på grunn av strategien de har lagt før sesongen og erfaringer som har gjort sesongen så bra hittil.
– Det har vist seg at vi er gode på taktikk og at det har lønt seg å legge strategier før et løp i stedet for å bare starte og se hvordan det går. Alt i alt er jeg kjempefornøyd, sier Østberg.

Neste runde i VM går i New Zealand, hvor duoen ikke stiller til start. Derimot skal de kjøre NM-runden på Aurskog til helgen, samt delta i to løp i henholdsvis Tsjekkia og Estland før VM-runden i Finland.

Kommentarar:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *