WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2012 - RALLY ARGENTINA

Lukter på VM-poeng

Andreas Mikkelsen er med i WRC-runden i Argentina for å høste erfaring, og målet er å fullføre løpet. Til tross for de beskjedne ambisjonene, ligger han på en oppsiktsvekkende 7. plass og kan få med seg VM-poeng hjem til Norge.

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene har fått en unik mulighet til å kjøre utvalgte WRC-runder for Volkswagen Motorsport. Neste sesong er den tyske bilprodusenten nytt fabrikkteam i WRC-sirkuset. Denne sesongen benytter de til å tilegne seg erfaring fra VM-rundene. Teamordren er ganske enkel: Kom deg til mål, og tilegn deg mest mulig erfaring.
– Vi må suge til oss all den lærdommen vi kan få – både teamet og jeg. Løpet handler ikke om så mye annet for oss. I dag har vi prøvd forskjellige dekkvalg, og det har gitt oss noen svar, sier nordmannen.
Andreas og teamkameraten Sebastien Ogier har fulgt hverandre gjennom hele løpet – og ingen andre enn de fem beste WRC-bilene har klart å kjøre fra VW-gutta, som kjører en Skoda Fabia S2000 uten turbo, og dermed langt svakere motorkraft.
Selv om Andreas kjører kontrollert og sikkert, har det likevel gått fort. Etter nattens etapper, ligger han på en meget sterk sjuendeplass – og holder han den plassen vil han få med seg seks poeng i VM-sammendraget. At 22-åringen i tillegg kjører jevnt med Ogier, som i fjor tok VM-bronse, er en bekreftelse på at han er i ferd med å fullføre et meget godt løp. Før dagens seks siste etapper, er det bare fem sekunder opp til Ogier på sjetteplass.

Sammenlagt etter dag 2
1. S. LOEB 3:57:40.8
2. M. HIRVONEN +7.2
3. D. SORDO +1:46.9
4. M. ØSTBERG +3:06.1
5. M. PROKOP +9:22.5
6. S. OGIER +10:26.7
7. A. MIKKELSEN +10:31.7
8. T. NEUVILLE +11:48.0
9. P. SOLBERG +14:08.8
10. A. ARAÚJO +14:17.7

Kommentarar:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *